مقاله بررسی اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی
نویسندگان
بخش بیماری های طیور، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
عصاره مالت، دارای فعالیت آنتی اکسیدانی در شرایط برون تنی و درون تنی میباشد. به منظور بررسی اثر عصاره مالت جو بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی، 180 قطعه جوجه یک روزه گوشتی خریداری و به طور تصادفی به 4 گروه مساوی و هر گروه به 3 زیر گروه 15 قطعه ای تقسیم شدند. جوجه های گروه A، B و C به ترتیب عصاره مالت جو را به میزان 0/2، 0/3 و 0/5 درصد به صورت روزانه در آب آشامیدنی و در کل دوره پرورش به مدت 42 روز دریافت نمودند. جوجه های گروه D به عنوان گروه شاهد، عصاره مالت جو را دریافت نکردند. در 21 روزگی و در پایان دوره، میزان خوراک مصرف شده، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی برای هر گروه محاسبه گردید. به منظور تعیین خصوصیات لاشه، در پایان دوره 2 قطعه از هر تکرار کشتار گردید. این مطالعه نشان داد افزودن عصاره مالت در آب مصرفی بر ضریب تبدیل غذایی، درصد لاشه، چربی احشایی، وزن چینه دان، سنگدان، پانکراس، کبد و قلب در مقایسه با گروه شاهد تأثیری ندشت.
آدرس مطلب:
http://www.aejournal.ir/article_96197.html
لینک مقاله :
http://www.aejournal.ir/article_96197_9a18a000ce9e77751d968a5bdb36bfa8.pdf