وبلاگ شخصی -احمد سوری

وبلاگ-احمد سوری

وبلاگ شخصی -احمد سوری

وبلاگ-احمد سوری

این وبلاگ جهت جمع آوری و تمرکز اطلاعاتی که با آنها مواجه شده ام گردآوری شده است . با توجه به تحصیلات و حوزه کاری اینجانب در مدیریت مالی ، بیشترین اطلاعات آن مربوط به این حوزه می باشد . سعی کرده ام داده ها و اطلاعاتی که در مدیریت مالی به آن مراجعه داشته ام را به نوعی در اینجا گردآوری نمایم . امیدوارم برای شما و دیگران نیز مفید باشد و به ارتقاء دانش مالی کمک نماید .
همچنین بخش های متفرقه دیگری نیز در این وبلاگ مشاهده می کنید که امیدوارم برای شما نیز جالب باشد .
بایگانی
۰۶ آذر ۹۷ ، ۱۰:۱۲

کلیات و ماهیت مدیریت مالی

مدیریت مالی عبارت است از مدیریت منابع و مصارف در جهت رسیدن به هدف مطلوب شرکت.

در تعریف فوق سه نکته وجود دارد که عبارت‌اند از:

1- مصارف سرمایه: مصارف سرمایه عبارت است از مواردی که شرکت وجوه خود را در آنجا سرمایه‌گذاری می‌کند که عبارت‌اند از دارایی‌های جاری مانند موجودی کالا و ... دارایی‌های ثابت مانندِ ماشین‌آلات، زمین، ساختمان و ... سمت راست ترازنامه نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری یا مصارف سرمایه است. مدیر باید درجاهایی سرمایه‌گذاری کند که توجیه اقتصادی داشته باشد.

2- منابع سرمایه: وجوهی که شرکت سرمایه‌گذاری می‌کند از جاهایی که تأمین مالی می‌شود که اگر به‌طورکلی دسته‌بندی کنیم عبارت‌اند از آورده مالکان شرکت (حقوق صاحبان سهام) و قرض (وام بانکی یا اوراق قرضه). مدیر در تأمین مالی باید سعی کند وجوه موردنیاز را از جاهایی تأمین کند که بالاترین مزیت را برای شرکت ایجاد کند. سمت چپ ترازنامه نشان‌دهنده منابع سرمایه است.

3- هدف مطلوب شرکت: در ارتباط باهدف شرکت دو دیدگاه وجود دارد. عده‌ای هدف مطلوب شرکت را سودآوری وعده‌ای دیگر حداکثر سازی ثروت سهامداران می‌دانند. بزرگ‌ترین ایراد هدف سودآوری این است که سود مبهم بوده و به‌این‌علت که تحت تأثیر رویه‌های حسابداری قرار دارد قابل دست‌کاری است.

سه ایراد به هدف سودآوری شرکت است:

الف – سود یک هدف کوتاه‌مدت است و اهداف بلندمدت را در نظر نمی‌گیرد.

 ب - سود، به علت وجود تورم و رجحان نقدینگی، ارزش زمانی پول را در نظر نمی‌گیرد.

ج – سود، ریسک (مخاطره) را در نظر نمی‌گیرد.

در هدف حداکثر سازی ثروت سهامداران، به‌جای سود از مفهوم جریانات نقدی استفاده می‌شود که نسبت به سود از ابهام کمتری برخوردار است و به دلیل عدم دست‌کاری با تغییر رویه‌های حسابداری نمی‌توان آن را دست‌کاری کرد و قابل‌اعتمادتر است.

 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۹/۰۶
ahmad souri احمد سوری ahmad souri احمد سوری

احمد سوری

مدیریت مالی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی