برای گوشی خودم چه رمی بخرم؟
SD Card ها رم های و حافظه های پر کاربردی هستند که امروزه ما بیشتر درون گوشی هایمان از آن ها استفاده میکنیم ، در صورتی که در دوربین های دیجیتال ، گوشی ، پخش کننده های موزیک و .. استفاده می شود.
شاید برای شما سوال باشد که برای گوشی خودم چه رمی بخرم؟ و یا برای دوربین چه کارت حافظه ای بخرم؟ برای جواب این سوال ها این مطلب را تا انتها بخوانید.
کلاس های کارت حافظه SD
به طور خلاصه تمامی کارت های حافظه (SD CARD) دارای سرعت یکسانی نیستند ، در برخی از کاربرد ها سرعت بیشتری نیاز هست و در برخی نیسز این سرعت نیاز نیست.
به طور مثال اگر شما یک عکاس حرفه ای هستید که میخواهید عکس های سریع و پی در پی با یک دوربین DSLR بگیرید و با فرمت RAW ذخیره کنید طبیعتا نیاز به سرعت ذخیره سازی بالایی دارید. یا در زمانی که میخواهید فیلم برداری با کیفیت بالا انجام دهید نیاز به کارتی پرسرعت دارید.
اما اگر نیاز به گرفتن چندین عکس با دوربین معمولی دارید یا از آن برای ذخیره سازی برخی فایل ها روی گوشی خوداستفاده می کنید سرعت برای شما پارامتر مهمی نیست.(مگر اینکه شرایط خاصی داشته باشید یا بخواهید افزایش رم را با نرم افزار های اشتراک گزاری رم تجربه کنید)
سازندگان کارت های حافظه (SD CARD) از speed classes برای اندازه گیری سرعت این کارت ها استفاده می کنند و رم ها در کلاس های مختلفی در بازار ارائه می شود.این دسته بندی را SD Association انجام داده است.
چهار کلاس بندی مختلف وجود دارد ۱۰ ، ۸ ، ۴ و ۲ . کلاس ۱۰ پر سرعت ترین آنهاست و کلاس ۲ کندترین آن ها.
کلاس ۲ مناسب برای ضبط ویدئو با کیفیت استاندارد معمولی است، در حالی که کلاس ۴ و ۶ مناسب برای ضبط ویدئو با کیفیت بالا می باشد. کلاس ۱۰ مناسب برای “ضبط کامل ویدئو HD” و “ضبط متوالی HD” است.
البته دو کلاس فوق العاده پر سرعت (UHS) هم وجود دارد، اما آنها گران تر هستند و برای استفاده حرفه ای طراحی شده اند. کارت UHS برای دستگاه هایی طراحی شده است که از UHS پشتیبانی می کند.
هر SD Card بر روی خود با نشانی کلاس خود را معیین می کنید که در تصویر بالا نشان های هر کلاس را می توانید مشاهده کنید.
امروزه کلاس های ۴ و ۶ را میتوان برای همه توصیه کرد که رد گوشی های خود و یا دوربین های عکسی و فیلم برداری HD خود استفاده کنند، اما کلاس ۱۰ یک کلاس ایده عال بوده که برای عکاسی های پر سرعت RAW و فیلم برداری های HD مناسب است. کلاس ۲ هم ارزان ترین نمونه کارت های حافظه است که امروزه در بازر کم یافت می شود و برای دورین های قدیمی و ارزان مناسب خواهد بود.
اگر کلاسی روی کارت مشاهده نکردید احتمالا این کارت برای زمانی است که کارت های حافظه را کلاسه بندی نمی کردند و این کارت های سرعتی کمتر از کلاس ۲ دارند
سایز فیزیکی کارت SD
دستگاه های مختلف از سایز های مختلفی از SD کارت ها پشتیبانی میکنند ،standard-size SD cards، miniSD cards و microSD cards از جمله آنهاست.، این سایز ها استاندارد هست و در بازار نیز موجودند.
کارت های standard-size SD بزرگترین سایز این کارت ها هستند، اگرچه هنوز هم بسیار کوچک اند و اندازه آنها ۳۲x24x2.1 میلی متر و وزن آنها تنها دو گرم است. بیشتر دوربین های دیجیتال مصرفی برای فروش امروزه هنوز هم از کارت های SD استاندارد استفاده میکنند.
کارت حافظه miniSD کوچکتر از کارت های SD استاندارد است، اندازه ۲۱.۵x20x1.4 میلی متری و وزن حدود ۰.۸ گرمی آنها برای استفاده در گوشی های موبایل کوچک طراحی شده بود اما امروز سایز کوچک تری از آن هم ساخته شده و جای آن را گرفته است.
کارت های microSD کوچکترین اندازه کارت SD هستند، اندازه آنها ۱۵x11x1 میلی متر و وزن تنها ۰.۲۵ گرم است. این کارت ها در اکثر تلفن های همراه و گوشی های هوشمند که پشتیبانی از کارت SD میکنند استفاده می شود. آنها همچنین در بسیاری از دستگاه های دیگر، مانند تبلت ها استفاده می شود و جز چر استفاده ترین موارد در بازار امروز گوشی و تبلت است.
ظرفیت و حافظه SD Card ها
مانند فلش مموری ها ف هارد دیسک ها و سایر ابزار ذخیره سازی ، کارت های SD هم از ظرفیت ها مختلفی برخوردار هستند.
اما تفاوت بین ظرفیت کارت های SD اینجا متوقف نمی شود.کارت های SDSC (SD) استاندارد در ظرفیت های ۱ MB تا ۲ GB، و یا شاید ۴ گیگابایت -اگر چه ۴ GB غیر استاندارد است- می باشند. استاندارد SDHC که بعد ها ایجاد شد، اجازه می دهد تا کارت ۲ گیگابایت تا ۳۲ گیگابایت ظرفیت داشته باشد.SDXC استاندارد اخیر این کارت هاست که اجازه می دهد تا کارت های ۳۲ گیگابایت تا ۲ TB هم تولید شود.
البته شما یک دستگاه که از کارت های SDHC و یا SDXC پشتیبانی می کند نیز نیاز دارید و این کارت ها را روی هر دستگاهی نمی توانید بگذارید.
امروزه اکثریت قریب به اتفاق از دستگاه از SDHC پشتیبانی می کنند. در واقع، کارت های SD شما احتمالا کارت های SDHC هستند. SDXC جدیدترند اما رایج نیستند.
رتبه بندی X
رتبه بندی X ، سرعت نوشته شدن اطلاعات بر روی کارت SD را در مقایسه با یک CD-ROM ، بیان می کند. یک درایو سی دی می تواند اطلاعات را با سرعت ۱.۲۳ مگابیت در ثانیه ضبط می کند؛ جالب است بدانید که یک کارت کلاس ۲، ۱۳x است یعنی ۱۶ مگابیت بر ثانیه یا تقریبا برابر با ۲ مگابایت بر ثانیه خواهد شد.
هنگام خرید یک کارت SD، مطمئن شوید که دستگاه شما به چه سایز ، سرعت و ظرفیتی نیاز دارد.