الگوی گن در تحلیل تکنیکال برای فارکس
الگوی گن (Gann) یکی از روشهای قدیمی تحلیل تکنیکال است که به دلیل کارآمدی بالا همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است. این روش توسط آقای William Delbert Gann که یک معاملهگر و نظریهپرداز مطرح آمریکایی بود، در سال ۱۹۳۵ معرفی شد.
بادبزن گن از ۹ خط با زاویههای مختلف تشکیل شده است. مهمترین خط این الگو، خط میانی است که اصطلاحا به آن «خط ۱/۱» گفته میشود. ۸ خط دیگر به طور مساوی یعنی ۴ خط بالا و ۴ خط پایین این خط قرار میگیرند. برای رسم الگوی بادبزن گن کافیست خط ۱/۱ را رسم کنید.
کاربرد (Gann Fan)
استفاده از خطوط گن به عنوان حمایت و مقاومت
یکی از استراتژیهای پرکاربرد در استفاده از بادبزن گن استفاده از زوایای آن به عنوان خطوط مقاومت و حمایت است. وقتی ما بادبزن گن را روی یک روند صعودی یا نزولی رسم میکنیم تمامی خطوط رسم شده که زیر نمودار قیمت قرار دارند حکم یک حمایت و تمامی خطوطی که بالای روند قیمت قرار دارند حکم مقاومت را خواهند داشت.
مهمترین حمایتها و مقاومتها خطوط ۱/۱، ۱/۲ و ۲/۱ هستند و شکشستن این دو خط به دنبال هم میتواند نشان از برگشت روند قیمت داشته باشد.
همانطور که میدانیم یکی از ویژگیهای مهم خطوط حمایت و مقاومت تبدیل آنها به یکدیگر است. برای مثال فرض کنید در یک روند، خط ۱/۱ را به عنوان یک مقاومت در نظر گرفتیم. پس از شکست این خط توسط قیمت سهم دیگر خاصیت مقاومتی خود را از دست میدهد و از آن پس نقش یک خط حمایتی را در چارت قیمت بازی میکند.
استفاده از خطوط گن برای سنجش قدرت روند
یکی دیگر از ویژگیهایی که بادبزن گن دارد این است که قدرت یک روند را به ما نشان میدهد. مثلا وقتی روند قیمت، بالای خط ۱/۲ قرار دارد نسبت به حالتی که در روی خط ۱/۱ قرار دارد، سرعت و قدرت بیشتری دارد.
الگوی گن (Gann) یک روش قدیمی تحلیل تکنیکال است که به دلیل کارآمدی، همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است. این روش توسط آقای William Delbert Gann که یک معاملهگر و نظریهپرداز مطرح آمریکایی بود، در سال ۱۹۳۵ معرفی شد.
بادبزن گن از ۹ خط با زاویههای مختلف تشکیل شده است. مهمترین خط این الگو، خط میانی است که اصطلاحا به آن «خط ۱/۱» گفته میشود. ۸ خط دیگر به طور مساوی یعنی ۴ خط بالا و ۴ خط پایین این خط قرار میگیرند. برای رسم الگوی بادبزن گن کافیست خط ۱/۱ را رسم کنید. سایر خطوط متناسب با خط ۱/۱ توسط سامانه رسم میشوند.
باکس گن در واقع ترکیبی از فیبوناچی زمانی و فیبوناچی ریتریسمنت است و شامل تعدادی خطوط افقی و عمودی است.
میتوان از خطوط افقی به عنوان حمایت و مقاومت و از خطوط عمودی به عنوان زمانهای تغییر روند استفاده کرد.