وبلاگ شخصی -احمد سوری

وبلاگ-احمد سوری

وبلاگ شخصی -احمد سوری

وبلاگ-احمد سوری

این وبلاگ جهت جمع آوری و تمرکز اطلاعاتی که با آنها مواجه شده ام گردآوری شده است . با توجه به تحصیلات و حوزه کاری اینجانب در مدیریت مالی ، بیشترین اطلاعات آن مربوط به این حوزه می باشد . سعی کرده ام داده ها و اطلاعاتی که در مدیریت مالی به آن مراجعه داشته ام را به نوعی در اینجا گردآوری نمایم . امیدوارم برای شما و دیگران نیز مفید باشد و به ارتقاء دانش مالی کمک نماید .
همچنین بخش های متفرقه دیگری نیز در این وبلاگ مشاهده می کنید که امیدوارم برای شما نیز جالب باشد .
بایگانی
۰۷ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۳:۵۸

شرایط و ویژگیهای مهر شرکت ها

تمام شرکت ها در زمانی که می خواهند در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسند ، باید صاحبان حق امضای مجاز شرکت را تعیین کنند. پس از اینکه دارندگان امضای مجاز تعیین و تایید شدند و شرکت به ثبت رسید ، از آن پس در بیشتر اوراقی که توسط این افراد امضا می شود، مهر شرکت نیز باید درج شود. زیرا در بعضی موارد، عدم درج مهر مخصوص شرکت می تواند برای دارندگان امضای مجاز، مسئولیت شخصی ایجاد کند و در نهایت، باعث دردسر برای این افراد می شود. در نتیجه بهتر است که بدانیم مهر شرکت باید چه شرایط و ویژگیهایی داشته باشد تا برای شرکت یک مهر مخصوص طبق شرایط صحیح تهیه شود. 

مهر شرکت چیست؟

هر شرکتی پس از اینکه به ثبت رسید باید مهر مخصوص خود را داشته باشد. این مهر در واقع، در زیر تمام اسناد و قراردهای مربوط به شرکت، درج می شود و نشان دهنده انجام عمل برای شخص حقوقی (شرکت) است. یکی از ویژگیهای مهر شرکت به این صورت است که اگر مهر شرکت در پایان قراردادی درج شود، مسئولیت خاصی برای اشخاص دارندگان امضای مجاز به وجود نمی آید.

در نتیجه، افراد باید اقدام به طراحی مهر شرکت خود کرده و در پایان تمام اسناد و قراردادهای مربوط به شرکت، آن را درج کنند تا در نهایت دچار مشکل نشوند.

ویژگی های مهر شرکت:

قانون خاصی برای درج موارد مختلف در مهر شرکت ها وجود ندارد. در نتیجه، هر شرکتی می تواند هر موردی را در مهر خود درج کند. اما توصیه کارشناسان مربوطه این است که برخی موارد مهم در رابطه با شرکت در مهر درج شود. این موارد در ادامه تشریح شده است. دقت کنید که درج این موارد در مهر شرکت الزامی نیست و صرفاً جهت توصیه و پیشنهاد می باشد.

این موارد عبارتند از:

  1. لوگوی شرکت

لوگوی هر شرکت هویت و ویژگی آن شرکت را مشخص می کند. اگر در این زمینه تجربه داشته باشید احتمالاً می دانید که افراد وسواس و سلیقه خاصی را در طراحی لوگوی شرکت خود به کار می گیرند و معمولا برای طراحی آن، زمان زیادی صرف می کنند تا بهترین را انتخاب کنند. بنابراین، لوگوی شرکت می تواند در مهر آن درج شود که در نهایت به زیباتر شدن مهر کمک می کند و مهر شرکت نیز مانند لوگوی آن خاص می شود. زیرا همانطور که می دانید طبق قوانین مهر شرکت، مهر و لوگوی هر شرکت مختص آن شرکت است و هر شرکت لوگوی مخصوص به خود را دارد.

  1. نام شرکت

نام شرکت نیز می بایست در مهر آن درج شود. معمولا توصیه می شود که نام شرکت ها به صورت کامل در مهر درج شود. مثلا اگر نام شرکت شما “شرکت آتیه سازان داده پرداز کیمیا صنعت ” می باشد ، لازم است که نام کامل شرکت خود را در مهر درج کنید و از حذف کردن قسمت هایی از نام شرکت بپرهیزید. این مورد موجب می شود که مهر شرکت شما مختص خودتان باشد زیرا که هیچ شرکت دیگری وجود ندارد که نامش دقیقاً مشابه نام شرکت شما باشد.

  1. نوع شرکت

در مهر شرکت ها، بهتر است که نوع شرکت را نیز ذکر کنید. مثلاً اگر شرکت شما شرکت سهامی خاص است یا شرکت با مسئولیت محدود یا سایر انواع شرکتها معمولا توصیه می شود نوع شرکت نیز حتما در مهر آنها ذکر شود. زیرا نوع هر شرکت نشان دهنده میزان مسئولیت شرکای آن شرکت است و از این طریق مشتریان و اشخاص ثالث می توانند میزان مسئولیت هر یک از شرکا را در قبلا تعهدات شرکت بدانند. در این صورت، اطمینان بیشتری به شرکت می کنند.

  1. شماره ثبت شرکت
 

همانطور که احتمالا می دانید، پس از اینکه شرکت در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید، شماره مخصوصی به شرکت داده می شود که همان شماره ثبت شرکت است و مانند نام آن، یک مولفه هویتی است که مخصوص خود آن شرکت می باشد. در این مورد نیز، در صورتی که شماره ثبت شرکت در مهر آن درج شود، اطمینان مشتریان و اشخاص ثالث در رابطه با شرکت بیشتر می شود. به عبارتی، با این کار شما به اشخاص ثالث و مشتریان شرکت خود این اطمینان را می دهید که شرکت کاملاً قانونی است. زیرا هر شرکتی که به ثبت رسیده باشد دارای شماره ثبت است و در نتیجه قانونی به شمار می رود.

مهر اکثر شرکت ها دارای طراحی ویژه و خاصی است و بسیاری از شرکت ها تلاش می کنند که مهر خود را طوری طراحی کنند که کسی نتواند از مهرشان تقلید کند زیرا مهر شرکت نیز می توانند مانند لوگو و نام آن، از موارد مخصوص به خود شرکت به شمار برود و به عبارتی، هر مهر، مخصوص یک شرکت به خصوص باشد. این مورد، برای بسیاری از شرکت ها مورد بسیار مهمی است.

تنها راه حل موجود برای این کار، این است که مهر شرکت به عنوان یک نشان تجاری یا یک لوگو ثبت شود. با ثبت مهر شرکت و لوگوی شرکت، علاوه بر اینکه طرح مهر به صورت انحصاری شناخته می شود، نام و مواردی که در مهر استفاده شده است نیز انحصاری می شود و در نتیجه، شخص دیگری نمی تواند برای شرکت خود از آنها استفاده کند.

شرایط و ویژگیهای مهر شرکت و مدارک لازم برای ثبت آن:

طبق شرایطی که برای مهر شرکت گفته شد ، اگر افراد بخواهند مهر و لوگوی شرکت خود را ثبت کنند باید مدارک زیر را تهیه کرده و به اداره مالکیت معنوی ارائه دهند:

ارائه یک نسخه کپی از اوراق شرکت

ارائه یک نسخه کپس از شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت

ارائه آدرس و کدپستی محل فعالیت شرکت

ارائه شماره تماس مدیر عامل شرکت به منظور هماهنگی امور مربوطه

ارائه طرح گرافیکی مورد نظر فرد متقاضی که باید ابعاد آن ۶ در ۶ سانتی متر باشد.

 

زمان مورد نیاز به منظور ثبت مهر یا لوگوی شرکت:

به صورت کلی زمانی که برای ثبت لوگو یا مهر شرکت لازم است بستگی به کارشناسی دارد که پرونده شما به وی ارجاع شده است، اینکه حجم کارهای در دست اقدام کارشناس چقدر است، تعیین کننده خواهد بود که به پرونده شما سریع رسیدگی خواهد شد یا با تاخیر ، اما بر اساس تجربه ، فرد متقاضی باید حدود یک ماه تا یک ماه و نیم منتظر بماند تا متوجه شود که آیا طرح لوگوی وی پذیرفته شده یا بنا به دلایل مختلف از جمله شباهت با لوگوی دیگری مورد قبول واقع نگردیده است .پس از آنکه کارشناس در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش آن اظهار نظر نمود ، متقاضی باید حدود  ۲ ماه نیز منتظر باشد تا سند مالکیت لوگو و مهر شرکت صادر شود.

 

شرایط و ویژگیهای مهر شرکت هنگام تغییر آن:

تغییر مهر شرکت یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای شود. همانطور که می دانید، مهر شرکت در پایان تمامی اوراق مهم شرکت به خصوص اسناد و اوراق بانکی درج می شود، به همین دلیل، هر گونه تغییر در طراحی مهر شرکت باید به بانک اطلاع داده شود. در صورتی که تغییرات مهر شرکت اعلام نشود، بانک از پرداخت های شرکت و پاس نمودن چکهای شرکت خودداری می کند و این گونه مشکلات شرکت آغاز می شود.

در نتیجه، توصیه می شود، در ابتدای ثبت مهر شرکت در طراحی آن بسیار دقت شود و زمان لازم برای فکر کردن به طراحی و درج موارد در آن، سپری شود تا در طی زمان، نیاز به تغییر مهر شرکت نباشد. اما اگر مهر شرکت تغییر داده شد، بهتر است در اولین فرصت تغییر مهر اطلاع داده شود تا شرکت دچار مشکلات متعدد نشود.

همانطور که گفته شد یکی از مواردی که می تواند در مهر شرکت درج شود، لوگوی شرکت است. لوگو یا همان نشان تجاری هر شرکت، به منظور ایجاد تمایز و تفاوت بین خدمات یک شرکت با سایر شرکت ها، ایجاد می شود. به عبارتی، لوگوی هر شرکت وجه تمایز شرکت با سایر شرکت ها و شخصیت های حقوقی است ومحصولات شرکت با همین لوگو در بازار کار معرفی می شوند.

قانون خاصی به منظور لزوم ثبت لوگو در کشور ایران وجود ندارد ولی در صورتی که لوگوی شرکت به ثبت برسد، این لوگو توسط دولت حمایت می شود تا حقوق و مالکیت آن برای فرد ثبت کننده حفظ شده و از این طریق، مالک لوگو یا برند نیز توسط دولت حمایت می شود.

اما توصیه می شود برند یا لوگوی شرکت به ثبت برسد. زیرا رقابت های متعددی در موضوعات مختلف اقتصادی و تجاری بین انواع شرکت های داخل و خارجی وجود دارد، و به این منظور بهتر است لوگو و برند شرکت به ثبت برسد تا افراد و شرکت های دیگر، از منافع و اعتبار آن لوگو به نفع خود استفاده نکنند و در این بین، به صاحب لوگو نیز ضرری نرسد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت لوگو ، برند یا همان علامت تجاری:

همانطور که گفته شد، ثبت لوگوی شرکت الزامی نیست اما همواره توصیه شده است که لوگوی شرکت به ثبت برسد تا فرد متحمل ضرر نشود. اما برای ثبت لوگو مدارک مشخصی مورد نیاز است که این مدارک بر اساس اینکه لوگو برای اشخاص حقوقی باشد یا حقیقی، تفکیک شده اند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت لوگو (اشخاص حقوقی)

  • ارائه یک نسخه کپی از آگهی تاسیس شرکت به همراه روزنامه ای که آگهی ثبت شرکت در آن انتشار یافته است. در صورتی که هر یک از موارد هویتی شرکت مانند، نام، آدرس و همچنین مدیر عامل آن و مانند این موارد پس از تاسیس شرکت، تغییر کرده اند، مدارک مربوط به درج تغییرات نیز باید ارائه شود.
  • ارائه یک نسخه کپی از مجوز های مربوط به شرکت شامل پروانه بهره برداری و مجوز تاسیس شرکت
  • ارائه یک نسخه کپی از کارت بازرگانی به نام خود شرکت و یا مدیر عامل آن
  • ارائه یک نسخه کپی از شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت
  • ارائه یک نسخه نمونه از طرح مورد نظر علامت تجاری در ابعاد ۱۰*۱۰ سانتی متر
  • در صورت موجود بودن، ارائه مهر شرکت

مدارک مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری (اشخاص حقیقی)

  • ارائه یک نسخه کپی شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی
  • ارائه یک نسخه کپی از مجوز کسب و یا هر گونه مجوز فعالیت تجاری و غیرتجاری
  • ارائه یک نسخه کپی از کارت بازرگانی به نام فرد متقاضی
  • ارائه یک نسخه نمونه از طرح مورد نظر علامت تجاری در ابعاد ۱۰*۱۰ سانتی متر
 

مراحل ثبت علامت تجاری

برای ثبت لوگو یا همان علامت تجاری باید یک سری مراحل قانونی به درستی تکمیل شوند. معمولا توصیه می شود مراحل ثبت لوگو توسط افراد متخصص صورت گیرد تا روند ثبت با مشکل مواجه نشود. اما در صورتی که خودتان تصمیم به ثبت لوگو گرفته اید می توانید مراحل زیر را دنبال کنید. در ابتدا باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و طبق روند زیر پیش بروید تا در نهایت بتوانید لوگوی مورد نظر خود را بدون دردسر ثبت کنید.

  • در ابتدا باید مراحل ثبت لوگو را تهیه کرده و آماده داشته باشید.
  • سپس به سامانه اداره مالکیت معنوی به نشانی ssaa.ir مراجعه کنید.
  • سپس، باید در این سامانه قسمت ثبت علائم تجاری راپیدا کنید.
  • در قسمت ثبت علائم تجاری درخواست خود را مبنی بر ثبت علامت تجاری وارد کنید. در این صورت، باید تمام مدارک و مستندات و اظهارنامه لوگوی خود را وارد کنید. به این منظور می توانید مطابق با دستورالعمل های درج شده در سایت عمل کنید.
  • در سامانه، شما باید اطلاعات شخصی را وارد کنید که قرار است مالک لوگو باشد. چه این شخص حقیقی باشد و چه حقوقی.
  • در صورتی که نیاز به ارسال رمز و ابلاغیه های احتمالی باشد، در قسمت مربوطه باید اطلاعات وکیل و یا نماینده شرکت به طور دقیق تکمیل شود.
  • طبقه کالا و خدمات در سامانه باید متناسب با موضوع شرکت باشد در نتیجه در انتخاب این مورد دقت کنید. گرچه بعدا امکان تغییر این طبقات وجود دارد.
  • قسمتی در این سامانه در قسمت ورود مدارک، تحت عنوان ضمائم اختیاری وجود دارد و به منظور بارگذاری موارد بیشتر است در صورتی که نیاز داشته باشید می توانید از این قسمت استفاده کتید.
  • هزینه های ثبت برند یا لوگو به صورت اینترنتی و در زمان ثبت در سامانه پرداخت می شوند.
  • در پایان مراحل ثبت لوگو در سامانه، اطلاعات پیامک و کد پیگیری ثبت به همراه شماره ثبت لوگو، نمایش داده می شود. این اطلاعات را حتما یادداشت کرده و یا ذخیره کنید تا در مراحل بعدی بتوانید از این اطلاعات استفاده کنید.

با توجه به تخصصی بودن کار و اهمیت تجربه در اجرای فرایند ثبت برند یا لوگو ، پیشنهاد می گردد قبل از هر اقدامی  باکارشناسان ثبت کاریزما مشورت نمایید.

ثبت نهایی لوگو نیازمند پرداخت هزینه های مربوطه اعم از هزینه های ثبت و آگهی ثبت لوگو می باشد. پس از اینکه آگهی ثبت لوگوی شما برای اولین بار در روزنامه رسمی و یا یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر شد، یک ماه زمان در نظر گرفته می شود تا اگر فرد دیگری ادعایی مبنی بر لوگوی شما دارد و یا در این مورد شکایت دارد، بتواند ادعای خود را اعلام کند. در صورتی که شکایت و یا ادعایی مبنی بر لوگوی شما شکل نگرفت، گواهینامه ثبت برند با اعتبار زمانی ۱۰ ساله صادر می شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۲/۰۷
ahmad souri احمد سوری ahmad souri احمد سوری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی