کورل فتو پینت (Photo Paint)
سالهاست که نرافزار فتو شاپ توی گرافیک حرف اول را میزنه و همه دنبال یاد گیری اون هستن و فکر میکنن که فتو شاپ اول و آخر همه نرم افزار های گرافیکیه در حالی که غول بزرگ گرافیک و تصویر سازی آرام و بی صدا و دور از هیاهوی تبلیغاتی فتو شاپ قوی تزین نرم افزار گرافیکی دنیا را با نام فتو پینت به بازار عرضه کرده اما این شرکت بدلیل سیاست خاصش هرگز دست به تبلیغ این پدیده عجیبش نزده و حتی هنگام نصب آن را بروی سی دی جداگانه معرفی نمیکند بلکه همه هنگام نصب کورل دراو بی اطلاع این نرم افزار را بر روی سیستم خود نصب میکنند و نمیدانند نرم افزاری را که دارند به چه درد میخوره . هدف من از آموزش این نرم افزار روی وب میباشه ، من به این کار خودم امیدوارم چون میدونم که بالاخره فتو پینت میتونه که برترین باشه .حالا شما هم اگه دوست دارید با این اعجوبه گرافیکی بیشتر آشنا بشید با من در تدریسهام همراه باشید ، امیدوارم بتونم به شما کار با این تصویر پرداز بزرگ را یاد دهم.سعی من در جلسات اول در یاد گیری شماست و بعد مقایسه این غول خفته در بیشه با نرم افزار فتوشاپ.
اساس کار این نرم افزار بر Bitmap بوده و برای ویرایش و خلق تصاویر طراحی شده ، اساس طراحی این نرم افزار به وجود آوردن نرم افزار گرافیکی بودن که عیوب سایر نرم افزار های گرافیکی را کمتر داشته یا اصلا نداشته باشد و با حد اقل امکانات حداکثر کارایی را از خود نشان دهد و راحت تر بتواند با کاربر خود ارتباط برقرار کند.این نرافزار از رابط کاربری Microsoft استفاده نموده که کاملترین رابط کاربری و سهل ترین راه رسیدن به مقصود میباشد.
در این نرافزار ابزار های نا کارآمد سایر نرم افزار های گرافیکی مثل فتوشاپ یا حذف شده یا با هم ترکیب شده اندبه این صورت که کاربر نیازی به ترکیب چند ابزار برای انجام یک کار ندارد و میتواند با انتخاب یک ابزار کار تمامی آن ابزار ها را انجام دهد به عنوان مثال نرم افزار فتوشاپ برای Transparency نیاز به تر کیب 2 تا 3 ابزار مختلف را با هم دارد در حالی که شما در فتو پینت با ابزار Transparency میتوانید این کار را در جهات مختلف و به اشکال مختلف مثل بیضی و دایره و مسطتیل و هزاران شکل ترکیبی دیگر انجام دهید.
فرق عمده دیگر فتو پینت با دیگر نرم افزارهای گرافیکی داشتن نرم افزار های کمکی به صورت یک سوئیت کامل میباشد که به شما امکانات بیشتری را در طراحی میدهد مثلا ابزاری مثل Trace امکان بازسازی آرم از روی یک تصویر با کیفیت پایین را میدهد تا شما براحتی بتوانید آرم را تا هر سایز کوچک و بزرگ نمایید، همچنین فتوپینت به شما امکان برقرای ارتباط با سایر نرم افزار های گرافیکی را نیز میدهد به این معنا که شما هر گاه نخواستید میتوانید فایل خود را با تمامی لایه هایش به یک نر افزار گرافیکی دیگر مثل فتوشاپ منتقل نمایید یا از آن فراخانی نمایید . کورل قادر است تا 72 پسوند مشترک بین PC و Macintosh را ایجاد یا ارسال و یا باز نماید .
قدرت زیاد این نرم افزار در استفاده از رم و قطعات واقعا قابل ستایش است بحدی که شما براحتی میتوانید فضای رم را برای خود تقسم بندی نموده و از Virtual Memory سیستم خود حداکثر استفاده را نمایید . شما همچنین میتوانید در فتو پینت میز کار خود و کلید ها و منو بارها را به دلخوله بچینید و این چینش را هم بصورت یک فایل قابل انتقال ضبط نمایید ، همچنین شما براحتی میتوانید محیط کار خود را از فتو پینت به فتوشاپ تغییر دهید تا با دیدن کلیدهای جدید ( البته اگر کاربر فتوشاپ باشید ) زیاد گیچ نشوید. فتو پینت به شما این جازه را میدهد که از افزودنی های (Plug-In) دیگر نرم افزارهای گرافیکی نیز استفاده نمایید.
نوع کار:
این نرم افزار برای ویرایش یا ایجاد تصاویر خلق شده تا بتواند به شما این امکان را بدهد که تصاویر را روتوش بزنید ، رنگی کنید ، طرح های گرافیکی بکشید و طراحی کنید و اگر دوست داشید برای خود انیمیشن یا فیلمهای کوچک و Banner های تبلیغاتی با پسوند های Gif و Avi بسازید . واگر به فکر نون درآوردن با اون هستید میتونید با اون تا سایز A2 پوستر و کاتالوگ و بروشور تهیه نمایید. اگر هم اهل وب و اینترنت هستید میتونید ظاهر گرافیکی سایت تون را با اون طراحی کنید و بعد پیاده سازی نمایید مثل وبلاگ من.
آشنایی با بعضی از Mode های گرافیکی در Corel Photo-Paint :
1Bit Black & White = این مود برای طراحی کارهای تکرنگ برای چاپ سیلک و ریسو کاربرد دارد.
8Bit Grayscale = این مود برای ظراحی کارهای تک رنگ داری رنگهای سیاه تا سفید میباشد ، فایده این مود در طراحی کارهایی که باید کپی شود معلوم میشود یا با پرینتر سیاه و سفید پرینت گرفته شود.
8 Bit Palette = این مود برای طراحی انیمیشن های Gif استفاده میشود یا برای طراحی تصاویر سبک وب ، دیگر کاربرد این مود در طراحی تصاویر بودن پشت زمینه یا شفاف می باشد.
24 Bit RGB = این مود که تقریبا معروفترین مود گرافیکی می باشد کاربدهای زیادی دارد بزرگترین کاربرد این مود در طراحی تصاویر نمایشی بر روی کامپیوتر ها میباشد.
32 Bit CMYK = این مود آشنای تمامی کسانی است که در حرفه چاپ مشغولند ، زیرا کارهای چاپی در ایران با این مود کار شده و تقریبا پر کاربرد ترین مود چاپی در تصاویر دنیا میباشد .
آشنایی با Resolution یا دقت کارهای گرافیکی :
72 Dpi = این دقت در کارهای وب استفاده دارد و برای کار چاپی اصلا بدرد نمیخورد.
96 Dpi = این دقت برای نمایش تصاویر بر روی کامپیوتر و برای پشت زمینه ویندوز استفاده میشود.
150 Dpi = این دقت برای کارهای چاپی با چاپگر استفاده میشود.
300 Dpi = این دقت برای کارهای چاپی و بایگانی تصاویر استفاده میشود .