وبلاگ شخصی -احمد سوری

وبلاگ-احمد سوری

وبلاگ شخصی -احمد سوری

وبلاگ-احمد سوری

این وبلاگ جهت جمع آوری و تمرکز اطلاعاتی که با آنها مواجه شده ام گردآوری شده است . با توجه به تحصیلات و حوزه کاری اینجانب در مدیریت مالی ، بیشترین اطلاعات آن مربوط به این حوزه می باشد . سعی کرده ام داده ها و اطلاعاتی که در مدیریت مالی به آن مراجعه داشته ام را به نوعی در اینجا گردآوری نمایم . امیدوارم برای شما و دیگران نیز مفید باشد و به ارتقاء دانش مالی کمک نماید .
همچنین بخش های متفرقه دیگری نیز در این وبلاگ مشاهده می کنید که امیدوارم برای شما نیز جالب باشد .
بایگانی

ترکیب دو نمودار مقداری و ریالی (مثلا درآمد فروش با مقدار فروش)

هدف از این کار پیدا کردن نقاطی است که در آن شرکت با مشکل مواجه است مثلا فروش تعداد بالا ولی با مقدار کم گردش مالی نشان دهنده آنست که شاید تخفیف ارائه شده بیش از اندازه است.

در این حالت ما نیاز به دو چارت داریم یکی رسم تعداد فروش و دیگری گردش مالی چون تحلیل هر کدام به تنهایی چالشی ست ما نموداری میخواهیم مانند شکل زیر

در شکل فوق نمودار میله  ای بیان کننده تعداد فروش و نمودار خطی بیان کننده مبلغ می باشد

برای بدست آوردن چنین نموداری باید ابتداد دادهای تعداد و مبلغ ریالی را در یک چارت وارد نماییم

گام اول: با اطلاعات زیر شروع میکنیم

 

هفته 1(مقدار)

هفته 1(مبلغ)

هفته 2(مقدار)

هفته 2(مبلغ)

مشتریان تهران

10

340,000

14

320,000

مشتریان یزد

12

384,000

15

290,000

مشتریان اصفهان

14

434,000

13

460,000

مشتریان مشهد

7

245,000

9

230,000

سایر مشتریان

40

136,000

20

120,000

در اینجا میخواهیم چارتی داشته باشیم ترکیبی از ستون columnو خط line باشد پس با یک نمودار معمولی شروع میکنیم

گام دوم: دادهای گام اول را انتخاب و از زبانه Insert  در ریبون بالاInsert a column chart  را انتخاب نمایید.

حال یک نمودار ستونی با دو سری داده داریم که هر دو با یک محور عمودیAxis نمایش داده شده است تمام داده های ما همین است اما این چارت برای ما اطلاعات معنی داری نشان نمیدهد زیرا مقیاس گردش مالی و مقداری متفاوت است گام بعدی تغییر  نوع چارت گردش مالی یا مقداری به خطی است.

حال چون اکسل دادهای را به انگلیسی تبدیل کند  ما باید نمودار را left to right  کنیم  که برای این کار روی  چارت کلیک میکنیم  تا در ریبون بالا قسمت layout فعال شود از آنجا به روی قسمت Axseرفته و از آنجا به قسمت primary horzontal و سپس show left to right axse تا چارت به صورت left to right   شود.

گام سوم:حال یک سری داده ها را انتخاب میکنیم که ما در اینجا سری مقدار را انتخاب میکنیم که در اینجا به دو روش معمول تر اشاره میکنیم

گزینه 1:  بروی سریهای روی چارت کلیک نمایید لطفا روی legend کلیک نکنید و بر روی ستون کلیک کنید می بینید که سریها مانند شکل زیر مشخص شده اند.

گزینه2:بر روی ریبون روی زبانه chart layout کلیک نمایید دقت داشته باشید این زبانه فقط در هنگام انتخاب چارت مشخص می شود و در بقیه موارد مشخص نمی باشد. در قسمت انتهایی چپ ریبون current selection که در آن یک منو dropdown به نام chart area وجود دارد.

از داخل این منو سربی که میخواهید نموداری را که تغییر دهید انتخاب می کنید در اینجا مقدار می باشد .

گام چهارم: نوع چارت را برای سری انتخاب شده را تغییر دهید برای این کار ابتدا بر روی ریبون به زبانه Desinبروید سپس در قسمت انتهایی سمت چپ روی change chart type کلیک نمایید.

http://www.simiatadbir.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/6.jpg

در این حالت نوع نودار دلخواه را انتخاب کنید  که ما چارت خطی را انتخاب میکنیم

http://www.simiatadbir.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/7.jpg

خب حالا چارتی داریم با دو نمودار

با این وجود هنوز چارت ما برای تجزیه و تحلیل سخت است چرا که مقیاس گردش مالی بیشتر از مقیاس تعداد فروش است و همانطور که مشاهده میکنیم که دو نمودار در این چارت اختلاف زیادی خواهند داشت بنابر این خواندن تعداد فروش به صورت دقیتر مشکل است پس بهتر است یک سری داده را به محور دوم در همین چارت انتقال دهیم  و با این کار مقیاس دوم در این چارت به وجود آید.

گام پنجم: در این مرحله سری دادهای که میخواهید در محور دوم قرار گیرد را انتخاب کنید که ما در اینجا مقدار را انتخاب میکنیم مانند گام سوم این کار را انجام میدهیم

گام ششم: دوباره به زبانه layout و در current selectionگزینه format selection را انتخاب نمایید.

http://www.simiatadbir.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/9.jpgگام هفتم: با کلیک format selection پنجره ای باز خواهد شد در این پنجره primary axis انتخاب شده است. شما secondary axisرا انتخاب کنید و پنجره را ببندید.

http://www.simiatadbir.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/10.jpg

حال با موفقیت توانستیم محور دوم را در چارت ایجاد کنیم

 با این حالت کار چارت تمام شده است

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۲/۰۳
ahmad souri احمد سوری ahmad souri احمد سوری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی