مالت جو چیست و چگونه تهیه میشود؟
در اصطلاح مالت به جوانه دانههای غلات گفته می شوند که با استفاده از دستگاهها و روشهای صنعتی و با استفاده از گرما خشک شده و به بازار مصرف عرضه می شود، بنابراین مالت جو همان دانه های جوانه زده جو میباشد. برای تهیه مالت جو ، پس از جوانه زدن جو با حرارت غیر مستقیم رطوبت آن را گرفته و پس از جداکردن جوانه و ریشه جهت مصارف خوراکی و غیر خوراکی و همچنین تهیه پودر مالت مورد استفاده قرار می گیرد.
عصارهی مالت جو
عصاره مالت یا عصاره جوانه جو، شیره ای قهوه ای رنگ است که از دانه ی جوی جوانه زده به دست می آید. در این فرآیند،جوی مخصوص مالت سازی در شرایط مناسب جوانه زده و بعد از مدت زمان مشخصی آن را خشک نموده و عصاره آن را استخراج می کنند.
عصاره مالت دارای بو و طعم مطلوب مالت بوده و شیرین مزه است و علاوه بر مصرف به عنوان یک ماده ی اولیه کلیدی در صنایع غذایی،در صنایع نساجی و داروسازی نیز استفاده می شود.این عصاره به علت دارا بودن قدرت دیاستیک و ویژگی های آنزیمی بالا، سرشار بودن از قندهای قابل تخمیر با قابلیت تجزیه و جذب سریع، عطر و طعم و قدرت طعم دهندگی آن و نیز ارزش تغذیهای بالا، موارد استفاده زیادی دارد
پودر عصاره مالت
پودر مالت در واقع همان عصاره مالت است که به شکل پودری فرآوری شده است. این فرآیند سبب بهبود قابلیت نگهداری عصاره مالت و پودر مالت شده و جهت مصارف خانگی مناسب میشود. پودر مالت دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی بوده و یک ماده غذایی ارزشمند میباشد. همچنین به علت داشتن رطوبت پایین قابلیت نگهداری طولانیتری از عصاره مالت مایع را داشته و جابجایی و حملونقل آن نیز بسیار راحتتر و ایمنتر قابل انجام است.
خواص پودر عصاره مالت
– این پودر دارای انواع ویتامینهای گروهB بوده و یک ماده مقوی کاملاً طبیعی برای همه افراد بهخصوص ورزشکاران و کودکان در حال رشد میباشد.
– پودر مالت حاوی ویتامین E نیز میباشد. این ویتامین اکسیر جوانی نامیده میشود و برای حفظ سلامتی پوست و مو بسیار مفید میباشد.
– پودر مالت حاوی مواد معدنی مانند مس، کلسیم، منیزیم میباشد.
– پودر مالت حاوی اسیدفولیک و آهن بوده و جهت درمان کمخونی قابلاستفاده میباشد.
– پودر مالت حاوی فیبر بوده و یک مکمل بسیار مناسب برای کمک به هضم و جذب غذا و سلامتی دستگاه گوارش میباشد. همچنین ملین بوده و سبب کاهش سرطان روده و افزایش میزان جذب مواد غذایی در روده میگردد.
– پودر عصاره مالت در سوخت و ساز چربیها در بدن مؤثر بوده و میتواند کلسترول خون را به مقدار قابلتوجهی در افراد بیمار کاهش دهد.
خواص پودر عصاره مالت جو
موارد مصرف پودر مالت
– پودر مالت جو به دلیل داشتن قند لازم برای سوختوساز بدن یک ماده انرژیزای طبیعی و یک جایگزین مناسب برای مکملهای شیمیایی موجود جهت مصرف ورزشکاران میباشد.
– این پودر جهت برطرف نمودن ضعف عمومی و همچنین ارتقاء رشد در کودکان بسیار کارآمد میباشد.
– پودر مالت بهعنوان یک مکمل غذایی برای مادران باردار مفید است و موجب افزایش شیر مادران شیرده میشود.
– پودر مالت در لبنیات و بستنی برای ایجاد عطر، طعم و غنیسازی استفاده میشود. همچنین این ترکیبات در بستنی از تشکیل بلور یخ و بلوره شدن شکر جلوگیری میکند.
– پودر مالت شیرین بوده و گزینه مناسبی جهت استفاده بهعنوان جانشین قند و شکر در چای و شربت برای همه افراد بهویژه افراد دیابتی (زیر نظر پزشک) میباشد.
– با در نظر گرفتن ویژگیهای فوقالعاده پودر مالت، میتوان از آن بهمنظور غنیسازی نان، کیک و بیسکویتهای خانگی استفاده کرده و علاوه بر افزایش زمان ماندگاری، عطر و طعم آنها را نیز بهبود بخشید.
– پودر مالت یک شیرینکننده طبیعی میباشد و میتوان از آن در تهیه سوپها، سس و دسر استفاده نمود.
– پودر مالت به همراه شیر و عسل، آبمیوه و خرما و یا شیرموز، یک غذای مقوی برای کودکان در حال رشد و ورزشکاران میباشد.